Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2013 10:15 - Самсон действително разкъса лъва като дете?
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1946 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.04.2013 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Самсон действително разкъса лъва като дете?
   Дата на публикуване: 20 Април 2013
г.

Археолозите са открили доказателства за първи път реалността на известния библейски мит

image

 

Кървавите подвизите на Самсон, убил хиляди филистимците, които са поробени на израилтяните са описани в библейската книга на съдиите. Но повечето хора днес знаят, че спортист счупи лъв с голи ръце. След 3000 години те - Lions - все още са били извършени на територията на Израел. Сюжетът на лъв, например, е въплътена в скулптурата на централния фонтан на Петерхоф (на снимката вдясно). В Библията се казва за него:

"... И дойде тамнатските лозя, и, ето, едно лъвче ревеше против него. И стана така, Духът на Господа, и той разкъса лъва като дете, а в ръката си той не е имал нищо. "

Възможно ли е, че Писанието не е направено в митични истории за живота на Самсон, и повече или по-малко реална? Възможно е, археолозите вярват. В края на краищата, те са намерили доказателства за съществуването на много Samson, когото Бог даде фантастичен ефект - тя служи като източник на дълга коса герой, който не може да бъде намалено. И тогава силата няма да си отидеш.

 

Този печат е намерено място, където, според легендата, е живял герой. Можете също така смята, че бебето си храни детето? Но учените уверя, че тази Samson разкъсване устата на лъва.
Снимка: Зви Ледерман.
image

 

По време на разкопки в района на Бейт Шемеш близо до Ерусалим проф. Шломо Bunimovich и д-р Цви Lederman открита каменна с печат гравирано. От пресата, както ние сме сигурни професор и доктор, лъв и мъж борбата с него. Мисля, че ако тази битка победи на звяра, че е малко вероятно на жертвата ще увековечи!

- Samson! - Реши да учени. И кой друг? Намира подходящо място: точно тук Samson, според легендата, той е живял. Време е също правилно - XI в. пр. Хр. д.

Ако истинската история на лъв, вероятно не е измислица, а за това как Самсон в кратък период от време, магарешка челюст убити хиляда мъже. И за масово изтребление на филистимците в храма, който се подиграва на сляпо Самсон и е загубил силата си, а не измислица. За това събитие, Библията казва: "Къщата беше пълна с мъже и жени, и там всички бяха на филистимците, и на покрива около три хиляди мъже и жени, които видях, докато Самсон. (...) И рече Самсон умре, душата ми, с филистимците! И той се поклони с всичката си сила, и къщата падна върху собствениците и всичките люде, които бяха в него. Така, умрелите, които той уби при смъртта Samson бяха повече от ония, които бе убил през живота си. Тогава братята му и целият му бащин дом и го взе и отиде и го погребаха между Сарая и Естаол в гроба на баща му Маноя ... "

 

image
Фото: RUSSIAN LOOK

City Естаол където предполага погребан Samson, все още съществува - се намира на 20 километра западно от Ерусалим. За да бъдат убедени в истинността на библейския мит, е при малко - да се намери гроба на герой.

Източник


Тагове:   дете,   Самсон,   разкъса,   лъва,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39925764
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930